Kanske det bästa tecknet på en vändning för Euron, precis som hösten 2012 är när kända sk ‘experter’ förutspår slutet för euron. Den här gången är det Greenspan:

Greenspan: “Grexit” är början på slutet för euron

Skärmavbild 2015-02-10 kl. 10.14.18Det är nämligen någon form av naturlag att större bottnar och toppar sammanfaller med brutala felbedömningar, och i fallet Greenspan vet vi sedan länge att han endast säger vad han får betalt för att säga, dvs han representerar samma personer som äger världens betalningssystem.

En större botten i för Euron betyder nu att dollarn har toppat för den här gången och påbörjar sitt designade ras före införandet av SDRs ca fem år från nu. Allt detta är extremt positivt för guldsektorn som imo är på väg in i en av de mest explosiva perioderna någonsin, kommande fem år kommer bli något utöver det vanliga när de som styr ska förverkliga sin dröm om en global världsvaluta kontrollerad av dem.