Guldpriset reagerade precis som det skulle vid MA20 baserat på min teori om att det är algoritmer som styr priset vars beslut tas utifrån olika tekniska datapunkter som t.ex glidande medelvärden. För att förstå varför jag anser att nivån är viktig läs tidigare inlägg om detta på dave1bs: Detta avgör hur fort guld kommer att stiga nästa uppgångsfas

Troliga kandidater för nästa uppgångsfas kan vara MA20, MA15 eller MA10. Efter uppgångsfasen som slutade 2008 mer än halverades nivån (från 70 veckor till 30), så om man nu tror att guldpriset står inför en ‘blow off phase’ (skrev om det scenariot här) där prisuppgången accelererar bör rimligtvis MA-nivån sjunka vid nästa uppgångsfas, mao är det sannolikt, utifrån det scenariot att MA30 inte kommer fortsätta vara intressant.

Som vanligt är det fortfarande alldeles för tidigt att avgöra huruvida MA20 faktiskt kan tänkas vara basen för kommande uppgång, men det var positivt att priset vände upp precis vid den nivån 1217 förra veckan (se graf nedan):

 

[small_divider]

Guldpriset med MA20 (weekly)