Igår eftermiddag efter stängning (varför?!) släppte Victoria Gold sina resultat för recoveries vid Olive och de var “meaningfully higher” än vad som tidigare hade beräknats, dvs väldigt positivt.

The initial thesis for Olive was a higher average gold grade albeit lower recoveries relative to Eagle. These column test results are meaningfully higher than initial expectations when Victoria first contemplated the Olive Exploration Program.

Olive zonen ser mao ut att bli en väldigt intressant kicker till det redan lönsamma huvudprojektet Eagle. Betydligt högre halter och nu även bättre recoveries än väntat. De bästa borrresultaten från borrprogrammet 2014 är, 70m 2.3 g/t, 96m 1.2g/t, och 42m 2.4 g/t. Hur många oz som finns i marken återstår att se, men detta kommer att förbättra lönsamheten betydligt som tidigare beräkningar med lägre recoveries redan visat.

“The metallurgical results stemming from the 2014 Olive Program significantly exceeded management expectations and confirm the potential for the Olive Zone to materially complement the existing Eagle project.” – John McConnell

Nästa steg för dem blir att släppa resource estimate för Olive och sedan uppdaterad feasability study, först då vet vi vad lönsamheten är.