Auryn Resources är ny operator vid Comittee Bay efter en mindre bra deal för North Country Golds aktieägare, men som tidigare klargjorts här är det inte underliggande värde som styr aktiekurserna. Allt handlar om tajmingen, när nästa artificiella uppgångsfas påbörjas. Att projektet nu återigen kommer väckas till liv av Auryns ledning efter JV-dealen är imo ett väldigt gott tecken på att en ny uppgångsfas är påbörjad.

Deras ledning är extremt erfaren, de sålde nyligen Cayden (ett explorationbolag i Mexico) till Agnico Eagle för $205 m och är ledning i Asanko Gold verksamt i Afrika.

Skärmavbild 2015-03-01 kl. 12.04.24

Intressant är att dessa herrar nu efter Agnicos köp går in i detta projekt (Committee Bay) som är granne till en av Agnicos viktigaste gruvor. Bara en ren tillfällighet? Jag tror att vi kommer märka ganska snart vad som är på g här. Det skulle t.ex inte förvåna mig alls om Agnico Eagle köper North Country Gold och låter Auryn vara operator åt dem. Det kan vara positivt av flera olika anledningar.

Deras kurs (Auryns) nådde nyligen C$1,5, det motsvarar ett marknadsvärde på $45 miljoner, vilket kan jämföras med JV-partnern North Country Golds fjuttiga $9,1 miljoner. Notera att Auryn inte har något annat projekt än Committee Bay i portföljen. Jag har en känsla av att denna skillnad i marknadsvärden kommer att jämna ut sig inom kort.