Det börjar bli mer klart att Fed ska höja räntan inom kort efter dagens FOMC:

Fed Drops ‘Patient’ Stance, Opening Door to June Rate Increase; Markets Surge

Jag skrev om denna kommande höjning i augusti 2014: Fed kommer höja sin reporänta inom 6 månader

Vad detta betyder är att inflationen nu är nära att kicka igång på allvar, från texten:

Fed kommer höja sin reporänta inom 6 månader, om penningmängden fortsätter öka som den gör nu då reporäntan normalt sett följer penningskapandet med fördröjning. Årlig ökningstakt just nu 5,5% vilket är lika med högkonjunktur:

Allt detta är väldigt positivt för dem som äger tillgångar vars värde stiger när inflationen ökar, höjd reporänta sammanfaller alltid, inga undantag med hög inflation historiskt.

Penningmängden har sedan dess nått en årlig ökningstakt på ca 8 procent och helt enligt min prognos skulle detta innebära att Fed börjar höja reporäntan, vilket de nu verkar vilja göra.

Reporäntan följer/släpar efter bankernas pengaskapande, när skapandet av nya pengar är stort så höjer centralbanker sina reporäntor, mao, som Richard Werner säger “rates are a lagging indicator that follows growth”.

Inflationen kan nu, för första gången sedan kraschen och deflationen 2008 börja på nytt, en ny inflationscykel, och vi vet hur otroligt värdefulla de kan vara för investerare om man sitter med från en botten. En sådan botten skrev f.ö thedailygold om idag, men intressanta grafer, läs här.

sentiment on the CRB Index is at rock bottom levels, usually witnessed at major bottoms. Commodities aren’t even hated anymore… the truth is majority of the media has totally forgotten about this asset class. Contrarians should look at this asset class very closely. My opinion continues to be that the best way to play commodities is through Precious Metals, and especially Silver.