Så en liten update efter dagens ryck för guldpriset:

Happydays skrev om de fallande kilformationerna här för några veckor sedan, guldpriset har sedan dess på nytt testat botten i den mindre inred kilen där stödet återigen visade sig hålla:

Guldpriset USD

Betyder det att ett nytt test av taket i samma formation kommer testas härnäst? Kanske. Tar man med dollarindex i analysen som ser ut att ha toppat efter ett av de större uppgångarna senaste 50 åren. Trots detta rally har alltså botten i formationen hållit, om inte det kunde få guldpriset att bryta ned, vad kan då få det att göra det? Det är svårt att se att detta stöd ska brytas på nedsidan, mer troligt imo är att guldpriset börjar bryta motståndsnivåer på uppsidan i takt med den rekyl som förr eller senare väntar för dollarindexet.

Se gärna senaste updatering av det tekniska läget för guldaktierna från igår där andra nivåer tas upp: