Uppdatering av Bara-bra:

GDXJ/GDX-relationen har segat ett tag nu men ser fortfarande bra ut efter att som synes har brutit sig ur den långa trenden ned. Jag sätter målet på 1.67 maj 2016 förutsatt den inte sjunker tillbaka i den gamla trenden (verkar inte troligt):

I ett större perpektiv har då GDXJ/GDX-relationen hämtat igen ung halva nedgången från 2011 (log skala) och det vore då F-n om inte det skulle sätta kraftiga spår på underliggande:

Över 1.67 och vi siktar in oss på 2.40. Glöm inte stigande GDXJ/GDX -relation innebär accelererande uppgång för underliggande. Vid 2.40 lär det vara duktig fart på guldet. Konstant relation innebär sedan konstant hastighet (upp). Det är först när relationen börjar sjunka som hastigheten upp först bromsar in för att sedan (ca 8 mån) få underliggande att börja sjunka:

En sista bild. Notera att den övre linjen skär pkten maj 2016 @ 1.67. Det motståndet kommer rimligen att bli rätt seriöst men väl över o stanna över ger nästa nivå 2.40. Även det kan naturligtvis överskridas och då kan vi hamna på rent svindlande nivåer (utbrott ur band ger att bandbredden skall upprepas) över 5 iaf. Den dagen den sorgen. Så potential finns det så det räcker till: