Arizona Mining AZ.to (fd Wildcat Silver)

Har inte skrivit så mycket om Wildcat Silver sedan de bytte namn till Arizona Mining pga dess låsta position kring tillstånd att borra utanför “patented claims”, men då de verkar ha lyckats utvidga sina claims senaste tiden och påbörjat nytt borrprogram är det dags för en uppdatering. Först, varför bytte bolaget namn? Antagligen pga av den låsta positionen där deras förmåga att expandera silverfyndigheten är ytterst begränsad, då de inte lyckats expandera sina patenterade claims runt silverfyndigheten. Istället har de fått utvidga området kring sin “nya” Taylor deposit som främst är Zink, väldigt höga halter:

Så fokus från silver till basmetaller + silver. Men oavsett är det imo ett väldigt bra “silver play”. Kickers framöver är potentiellt extremt höghaltiga zinkträffar från nyligen påbörjat borrprogram. Skulle de få tillstånden att borra runt Hermosa (silverfyndigheten) kommer den expandera betydligt mer, det är en annan potentiell kicker. Huruvida de kommer få dessa tillstånd eller ej har jag ingen aning om.

Victoria Gold VIT.v

Fokus kommande månader är inte på finansieringen, då den antagligen inte spikas förrän tidigast hösten 2016, fokus istället ligger på ny feasibility study som inkluderar följande:

  • Växelkursförändringar, CAD har rasat mot USD & guldpriset har rusat (i CAD räknat)
  • Kollapsade energipriser vilket ger lägre produktionskostnader
  • Räkna in allt som borrats sedan 2012 kring Eagle, bara 35% av tillgången är i reservkategorin atm.
  • Räkna in allt som borrats vid Eagles satellite deposits (Olive-Shamrock)
  • “Second leach pad, expanding the Eagle Gold project to a second heap leach pad and, if viable, increase throughput to run two pads concurrently” = Dubblat produktionskapacitet (400,000 oz per år)?

Om jag förstått saken rätt kommer uppdaterad FS Q3 2016. Innan dess kommer det släppas borrresultat från Olive/Shamrock.

Auryn Gold AUG.v

Utöver vad som står i företagspresentationen finns inte så mycket att tillägga. Det är svårt att få en bra överblick av Committee Bay pga av dess storlek. Vad som ligger närmast är troligen en finansiering som ligger till grund för nytt stort borrprogram, tidigare presentationer har pratat om 100,000 m borrning 2016, vilket återstår att se om så blir fallet. Att komma ihåg, detta är high grade, och high grade är extremt sällsynt numera och det är vad som går absolut bäst i en bull market.

Geologix Explorations GIX.v

Inget nytt, enligt Mattias har de strax över C$500,000 i kassan och den stora frågan är: Kommer de att få in pengarna som behövs för att överleva? Kanske, kanske inte. Att de har lyckats hittills, trots värsta björnmarknaden på mycket länge, KAN tala för att de kommer klara sig hela vägen.Notera att de har väldigt låg burn rate. Om de lyckas överleva, utan enorm utspädning, så ser allt väldigt bra ut och är isf de bolag med störst kurspotential. Om de inte gör det så…… blir det inte så bra.

Grannbolaget Catalyst Copper med Guistra och Warke i spetsen har mergat med Newcastle Gold. De verkar vilja skifta fokus från Catalysts kopparprojekt La Verde till Newcastles guldprojekt Castle Mountain. Detta kan tolkas på två sätt:

  1. Guistra & Warke inser att kopparmarknaden inte är tillräckligt het just nu för att utveckla ett så stort projekt och därför vill fokusera på guld tills vidare och ev använda Castle Mountain för att dra till sig kapital.
  2. Något har förändrats kring La Verde som gör att de inte längre vill satsa på det, t.ex tillståndsproblem, eller dylikt. Detta skulle isf också kunna vara negativt för Geologix Explorations.

Tekniska läget: Jag gillar grafen väldigt mycket, aktien har brutit upp över MA60 (veckobasis) och hållit sig över sedan dess.

Silver Range Resources SNG.v

Precis som Catalyst Copper har Silver Ranges ledning beslutat att tills vidare lägga fokus på guld, de tog nyligen in tre helt nya guldprojekt i portföljen:

– the Up Town gold project, a high grade granitoid hosted Archean gold target located in the Northwest Territories (adjacent to a multi-million ounce past producer);

– three iron formation hosted gold targets in the Contwoyto Lake – Back River area of Nunavut (including the Esker Lake prospect); and

– two epithermal gold targets covering small past producers in the Santa Fe District and the Kawach Range in west-central Nevada.

Märkligt nog är alla dessa projekt nära andra projekt som jag redan gillade och äger bolag verksamma i närområdet. Fortfarande finns det väldigt lite info att tillgå, bolaget har inte uppdaterat sin presentation sedan 2015. Återkommer när det finns mer info, men gillar utveckligen skarpt. Notera att de köpte alla dessa projekt för endast 10% utspädning av aktiestocken, very well done!

Pilot Gold PLG.to

Ett av de nya bolagen i portföljen, med Mark O’Dea i spetsen och 15 m i kassan var det svårt att motstå. Detta är liksom Victoria Gold ett utmärkt sett att spela kommande bull market, låg risk (med tanke på kassan i förhållande till marknadsvärdet, som iofs har ökat mycket sedan inköp) och väldigt hög reward. Närliggande kicker är borrprogrammet vid Goldstrike i Utah, de släppte resultat senast i januari där ledningen kommenterade resultaten:

“I am extremely pleased with the results of our maiden program at Goldstrike. We have intercepted primarily oxide gold mineralization over a 5km-long corridor, and we believe these results support our exploration objective to define a 2 to 3 million ounce gold system at Goldstrike,”

Ny resursuppdatering med nuvarande borrande inräknat förväntas släppas slutet av 2016.