Silver Bull Resources är ytterligare ett silverbolag med stora tillgångar i marken som är ekonomiskt brytbara vid högre priser, dvs, detta är bara ett bolag som är intressant för de som tror att silverpriset kommer att stiga i framtiden. En PEA som släpptes 2013 visar följande:

Hävstången är tydlig här, dubblas (nästan) silverpriset ökar projektets NPV från $135 m till $745 m, alltså som ett silverderivat med 5,5 x mot silverpriset. Då Silver Bulls marknadsvärde idag är ca $17 m känns detta väldigt intressant för en person som mig, som ser silverpriset långt över $30 kommande år. För $17 m får man idag en stor silvertillgång (+ basmetaller), NPV idag kring $135 m (flera gånger marknadsvärdet) och som är en bra bit igenom tillståndsprocessen i Mexico. Inte bara det att fyndet redan är där och vi kan räkna på dess värde, de har också redan genomgått en stor del av “de-risking” i tillståndsprocessen (den viktigaste delen efter fyndet är gjort).

Eftersom marknaden för silver suger idag har de valt sedan ca 2013 att dra ner sina kostnader och bara satsa på tillståndsprocessen. Tack vare det är de idag i en bra position där de lyckats ta sig igenom krisen utan någon större utspädning.

Riskerna ligger även här i att bolaget behöver ta in pengar för att överleva och det är antagligen varför aktien kan ligga här nere. Mao, detta är extremt hög risk (as I like it). Aktien har fallit konstant sedan 2012 där den låg kring 1 cad, idag 10 cent. Detta är en enkel 100-bagger om silverpriset når de nivåer jag förväntar mig kommande år. Därför äger jag aktier i Silver Bull Resources:

Silver Bull Resources