Förra veckan brakade guldpriset igenom både MA15 & MA20 (veckobasis), nästa närliggande stödnivå är MA30. MA30 var basen för hela föregående uppgångsfas i guldpriset (2008 till 2011), så nivån har mao visat sig vara en mycket viktig nivå. Ca $30 under guldprisets nuvarande nivå ligger MA30 värde för tillfället, se graf:

Guldpriset med MA30 (veckobasis)

Om guldpriset testar nivån och håller sig över den så är det ytterligare ett tecken (utöver köpsignalen i MACD) på att guldmarknaden befinner sig i en ny bullmarknad.

Vad är rewarden för den som orkar uthärda ytterligare $30 på nedsidan? Imo, närmast obegränsade uppsida, flera tusen dollar, när världen går in i en väldigt volatil period. Presidentval, val om EU medlemsskap, H&S formation på OMX, ny världsvaluta. Allt detta gör det extra intressant att identifiera kommande botten för guldpriset.