För något år sedan började jag skriva om den tekniska indikatorn MACD som nått den mest översålda nivån någonsin för ädelmetallerna och vad som hände senast detta skedde. Här kommer en liten uppdatering och sammanfattning av detta:

MACD har börjat vända uppåt och har tydligt brutit sig ur den negativa trenden som påbörjades 2011. Mao, guld- & silverpriset är i en bullmarket baserat på MACD-indikatorn. Senast detta hände, från så översålda nivåer, var 1982. Då steg guldpriset 70 procent på bara tre månader. Om guldpriset skulle göra något liknande idag skulle det se ut något i den här stilen:

Guldpriset med MACD

En sådan rörelse skulle bli något chockerande för alla bears, utan en chans för dem att positionera sig. Skaka först ut alla svaga händer och höj sedan priset snabbt, varför inte? Bara de mest extrema guldbaggarna kommer delta i en sådan uppgång eftersom alla andra är ute ur marknaden vid det här laget.

Till silver: Silverpriset gör något ännu mer extremt om historia upprepas, en uppgång på 214 procent på 8 månder: Full storlek

Silverpriset med MACD

Bara de som förstår silvrets fundamenta kommer få ta del av ett sådant rally, precis som i guld. Det är viktigt att ha dessa historiska rörelser i åtanke nu när en potentiell vändning är runt hörnet. Personligen är jag beredd på nästan allt på uppsidan härifrån även om jag är medveten om att det också kan bli en utdragen uppgång under längre tid.