Lite har hänt sedan senaste inlägget, här kommer en uppdatering av min syn på läget och framtiden för dessa bolag:

Victoria Gold

 

Det kommer att bli en väldigt händelserik höst med uppdaterad feasibility study och spikad finansiering därefter (först lån sedan förmodligen PP). McConnell egna ord:

“Our plan is to get this updated feasibility study out in the Fall, use that document to get some debt in place—I think probably on the order of $200 million,—and if the moons are aligned and the capital markets are in good shape, we’ll do $200 million in equity, and then we’re away to the races.”

FS:en som var fokus i senaste inlägget närmar sig, enligt McConnell väntas den släppas i höst, förmodligen i september. Jag gissar på att den tar projektet över 10 moz och betydligt högre IRR och NPV, samt möjligen 70-100% ökad produktionskapacitet med second leach pad. Pga fördelaktig växelkurs, ökat guldpris i CAD, mer effektivisering, ökad produktionskapacitet, större tillgång, högre halter osv kommer kommande FS bli extremt intressant.

“With the new feasibility study, we should see significantly better numbers both in terms of current CAD gold prices, recover rates, P&P resources, grade – all equalling a materially higher NPV for the project. I expect we’ll be blown away by the new numbers.” – Scomil (stockhouse)

Dåligt sedan april: Massa utspädning

Bra sedan april: Tillgångarna ökar och betydligt högre aktiekurs

Geologix Explorations

Geologix överlevde, det blev ingen konkurs. De som vågade sitta med har blivit rikligt belönade hittills. Det här är bara början imo. Med ny VD i spetsen kommer sannolikt GIX vakna till liv inom några månader, nästa stora steg är att klargöra vad planen är going forward. Sedan VD:n tillsattes har eg inte så mycket hänt ännu, min tro är att de vill ta in tillräckligt med pengar för att kunna slutföra FS för Tepal. Till Skillnad från andra bolag kan GIX färdigställa en FS till en låg kostnad på bara några månader, allt annat är klart (permits, exploration osv).

Next Steps

− Secure non-dilutive funding that appropriately values Tepal’s potential

− BFS (Requires four to six months following completion of financing)

− Post initial funding to complete FS, one year to commence construction − One and a half years of construction before commencing production

I bästa fall kan bolaget vara i produktion tidigt 2018, precis som Victoria Gold, trots det är marknadsvärdet ynka $20 m, medan VIT ligger runt $300 m. Så allt hänger just nu på den där PP:n som möjliggör att det kan färdigställa FS. Det är här den nye VD:n kommer in i bilden, för hans främsta mål just nu är sannolikt att möjliggöra den, som i sin tur möjliggörs finansiering och konstruktionsstart. En skribent på stockhouse påstår att han varit i kontakt med nye VD:n och skrev följande om läget:

Had a Great Discussion with our GIX CEO

Kiran Patankar is a man of action with deep Bank and fund connections. The price has already almost doubled since his arrival and him arranging the first financing. There is tremendous fund interest which is already bearing some fruit. As an investor, after my discussion with Kiran, I am excited about the direction and plans that are in the process of being implimented. I believe there will be alot of interest and excitement this fall. With gold and silver in a bull market and our new deal making CEO being well connected in the world of banking, fund markets and the mining industry and is surrownded by board members who have done it all and are 100 percent committed to his vision and direction. GIX which is one of the few severely under rated gold, silver and copper companies that will not be under the radar for much longer. Down the road I will re quote this post when GIX is much higher and my words have come to fruition. GLTA

I agree with your technical assessment. In talking with Kiran our very recently appointed Ceo, I learned that he has already visited Tepal and was quite impressed with all aspects. He is working with some great people and investment firms who are pumped up about te project. Exciting news and updated numbers will be coming out demonstrating the great economics of the mine. IMHO Kiran should be able to either bring in a JV partner or negotiate a good take out price. We are living in exciting mining and GIX times.

Slutsats: Kommande månader blir, precis som för VIT, extremt intressanta. Med ett marknadsvärde kring $20 m är GIX imo en väldigt intressant aktie. Risken sedan senaste inlägget har gått ner betydligt, samtidigt har kursen ökat endel. Fortfarande långt ifrån någon form av rättvis värdering, då peers värderas tusentals procent högre. Kanske är det något jag missat, men kan inte se vad.

Arizona Mining

Aktien klättrade upp till 2 cad igår och fortsätter visa väldigt bra resultat från borrandet. Kan det vara så att om Trump vinner valet så kommer det bli enklare för miningbolag att få tillstånd i USA? Bara en gissning, har ingen aning om en president kan förändra tillståndsprocesser för olika delstater. Men om han nu verkligen vill göra “America great again” så borde han rimligen åtminstone försöka få igång deras gruvindustri, särskilt de som sitter på strategiska metaller som mangan. Kanske är det något som kan gynna Arizona Mining som sitter på en av de mest intressanta tillgångarna just nu.

Silver Range Resources

Ledningen fortsätter att bygga bolaget portfölj med intressanta projekt i säkra regioner med tidigare fynd (flera av dem höghaltiga).

“Kidd Creek reported gold grains up to two millimetres long in sheared meta-arenites with minor pyrrhotite and pyrite and grab samples returning values up to 104 ounces per ton gold (3,565 grams per tonne Au) from a small area of outcrop about 20 m in diameter.” – Silver Range stakes Hare, Sparta properties

Bilder från hemsidan visar positionerna av flera av projekten, som ligger intill kända gruvor:

Till så låg kostnad, är det mycket imponerande vad de har lyckats med. Jag ser Silver Range som ett av de bolagen som har mest uppsida från nuvarande nivåer med endast ca 60 m aktier fd. En liten spekulation, Silver Range kommer precis som sin storebror Strategic Metals att göra en spin-out av silvertillgångarna, eller guldtillgångarna i ett separat bolag. Sådana brukar vara väldigt gynnsamma för ägare.

Silver Bull Resources

Det enda som hänt sedan sist är eg bara att kursen stigit en hel del. Rent tekniskt ser SVB ut att bygga en bas för mer accelererad uppgång. Mattias spekulerar i att det är warrants som håller kursen tillbaka lite för tillfället. Frågan är när de tar slut. Mattias har också notera zinken i deras projekt, som enligt honom kommer vara en väldigt stor kicker om zinkpriset drar iväg (som om det inte var nog med silverkickern). Om silver och zink börjar stiga kommer den här aktien att explodera uppåt imo.

Auryn

Inväntar resultaten från sommarens borrprogram, de borde kunna komma när som helst:

The focus of the summer program is to make a second major discovery, continue our innovative exploration approach belt wide and to further delineate the most prospective drill targets identified to date. The exploration program will be comprised of approximately 10,000 metres of rotary air blast (“RAB”) drilling utilizing a light weight mobile drill in the SW part of the belt

I övrigt fortsätter de att bygga med nya högintressanta projekt i Peru. Se t.ex resultat från ett av dem, Huilacollo:

Hole_ID From To Interval Au g/t Ag g/t Au g/t*meters
AM-14 0 82.5 82.5 1.16 6.5 95.6
AM-13 0 62 62 0.94 12.1 58.1
AM-13 128 146 18 1.04 4.3 18.7
AM-06 0 88 88 1.05 9.0 92.1
AM-16 0 82 82 0.99 18.5 80.9
AM-01 0 80 80 1.29 11.8 103.2
AM-02 0 50.65 50.65 1.24 9.3 63.0
HU-3 5.45 39.45 34 2.14 22.1 72.9