Efter att silverpriset fallit tillbaka marginellt från toppen post brexit har vissa silveraktier rasat omotiverat mycket i förhållande till silverpriset, medan andra knappt fallit något alls, vissa har fortsatt stiga.

T.ex, First Majestic är nu ner från 24 cad i augusti, till idag 12 cad, ett ras på hela 50 procent. Samtidigt har silverpriset bara fallit med 10 procent. Aktien får anses köpvärd baserad på detta, med tanke på att inget negativt hänt bolaget bortsett från silverprisets marginella korrektion. Det verkar som att First Majestic är den ultimata aktien att trade:a, med brutal hävstång på uppsidan och nedsidan.

Silver Wheaton, Silvercorp, Endeavour Silver, Pan American Silver har under samma period hållit sig väldigt starka, vilket inte borde förvåna någon med tanke på att silverpriset.

En aktie som bara fortsatt stiga är Arizona Mining, vilket kanske kan bero på att de släppt mycket resultat under perioden som marknaden (Rothschild) verkade gilla.

Silver Range Resources har tyvärr valt att sälja sitt silverprojekt i Yukon för att istället satsa på höghaltiga guldprojekt i norra Kanada. Jag säger tyvärr eftersom det är sådan brist på intressanta silverjuniorer i exploration/development kategorin. Men, Silver Range kommer fortfarande vara delägare i det bolag som tar över projektet (vet ej procent ännu).

I jakt på andra silverbolag har jag börjat kika på Levon Resources, med ca en halv miljard oz silver i marken. Visst, halterna suger, men uppsidan om silverpriset börjar sin resa uppåt på allvar är väldigt bra. Sedan är nuvarande PEA bara baserat på 30% av tillgången, hade de räknat med allt så hade sannolikt lönsamheten ökat avsevärt. Aktien har inte rasat så mycket som jag hade velat, men är ändå värd en post imo.

Favoriten Silver Bull Resources blir bara mer och mer intressant, inte för att något nytt hänt, men för att jag läst på mer om dem. De har borrat minst lika bra halter zink som Arizona Mining, men har ett marknadsvärde på bara några procent av deras. Vid högre silverpriset stiger Silver Bulls brytbara tillgångar snabbt, eftersom lowgrade blir ekonomiskt. Aktien föll idag tillbaka till 16 cent och är imo det absolut mest intressanta köpet just nu.