I föregående inlägg visade jag att guldaktierna gått igenom en normal korrektion i en bull market, här kommer en kort genomgång av diverse bolag (juniorer) som har rasat omotiverat mycket och är köpvärda i förhållande till dess underliggande värde.

Nr 1. Silver Bull Resources

Silver Bull, men sin stora silver/zink tillgång har fallit tillbaka till nära 10 cent där deras marknadsvärde är C$23,8 m. Under samma period har silver/zink/manganbolaget Arizona Mining med liknande tillgång nått en värdering på C$1 miljard, över 40 gånger så högt marknadsvärde. Betyder det att Arizona Minings tillgång är 40 gånger större än Silver Bulls eller att den har bättre framtidsutsikter? Svaret är NEJ. Här är en titt på zink-delen:

 

  • Silver Bulls tillgångar i zink: 58.7 miljoner ton @ 3,6% zink
  • Arizona Minings tillgångar i zink (taylor): 113 miljoner ton @ 4.5% zink  

 

OBS att Arizona Mining sitter på extremt stora mängder silver i Hermosa delen, men då det inte ser ut som att den kommer att kunna producera något kommande 10 år räknar jag bort en stor del av dens värde. Dessutom har alla andra silverbolag rasat sedan i somras, det kan inte vara silverdelen som drivit Arizona Mining till ett så högt börsvärde.

Zinkpriset har gått upp 100% sedan ett år tillbaka och är sannolikt den drivande faktorn. Det är därför intressant att Silver Bull presterat så dåligt kursmässigt under samma period.

För mig är Silverdelen nog, och har grym hävstång mot silverpriset om det börjar stiga, men zinkdelen är ett guldkorn vars värde fortfarande ignoreras av “marknaden”. Skulle börsvärdet bara se en liten utjämning mot peers (som Arizona Mining t.ex) så ska det upp väldigt mycket härifrån. 14 november påbörjade de sitt nya borrprogram, resultat väntar kommande månader, en potentiell kicker.

Nr 2. ATAC Resouces

En aktie jag bevakat under en lång tid men aldrig köpt, efter korrektionen i guldaktierna sedan i somras har den fallit ner till samma nivå den låg tidigt 2016 innan uppgången började. Dvs, investerare kan nu köpa ATAC Resources till samma pris som när den låg som lägst, till skillnad från de flesta andra guldbolag som flerdubblats i värde. ATAC är väldigt billig idag och är en aktie som jag funderar på att plocka in i portföljen.

Börsvärdet ligger vid C$41,48 miljoner, samtidigt som peers med liknande potential ligger 4-5 gånger så högt (se Auryn Resources). ATAC sitter på ett stort landområde med multipla höghaltiga fynd, den typ av profil som går väldigt bra i en bull market. Jag är långt ifrån en expert på ATACs projekt och hittills har aktien underpresterat, kanske är det dags i nästa fas uppåt för ATAC. Når den bara upp till peers är det en väldigt bra investering.

Nr 3. Silver Range Resources

Ska tillsammans med Rover Metals börja borra Up-Town tidigt 2017, de söker permits just nu. En sammanfattning av deras nya portfölj finns på deras youtubesida:

Det som går att konstatera från presentationen är att de har goda chanser att hitta något, men det är grass-root och därav värderingen. Marknadsvärdet ligger vid ca 7 miljoner, skulle Silver Range träffa något high-grade vid borrande blir det stor uppgång. Uppsidan i förhållande risken är väldigt tilltalande för mig här nere.

Nr 4. Geologix Explorations:

Läs tidigare inlägg för de ekonomiska utsikterna för Geologix här

Här kommer graferna som ett tillägg till föregående inlägg om bolaget. Första av Bara-bra:

Körde på den am noteringen av GIX där den ljusbruna forken motsvarar den blå för cor. Vi borde alltså vara vid botten av rekylen eller mkt nära

Nu har jag dragit den blå nedåtgående forken som du är van vid. Då ser man bättre att GIX brutit upp ur den nedågående trenden sedan 2011 och nu testar utbrottet uppifrån (konfirmerar utbrottet)

 

Nr 5. Victoria Gold

Aktien har hållit sig högt men så har även underliggande värde, med potentiellt bara 12 månader till full produktion är bolaget nu vid ett läge där de kan snabbt få en värdering där producerande peers ligger, i flera fall ligger 10x dagens kurs. I övrigt har jag inget nytt att tillägga än att allt ser väldigt lovande ut. Här är en ny intervju med John McConnell:

Nr 6. Levon Resources

Började uppmärksamma Levon i ett tidigare inlägg om köpvärda silveraktier, sedan dess har aktien fallit tillbaka ytterligare och är imo en av få köpvärda silveraktier idag (baserat på underliggande värde mot marknadsvärdet). Med ca en halv miljard oz silver i marken, low grade, har de god uppsida i det fall silverpriset börjar sin resa uppåt på allvar. Sedan är nuvarande PEA bara baserat på 30% av tillgången, hade de räknat med allt så hade sannolikt lönsamheten ökat avsevärt. Aktien har rasat tillräckligt och är intressant ur ett risk/reward perspektiv.