Sitter just och tittar på en presentation av Victoria Gold från European Gold Forum inspelad 4 april: http://www.europeangoldforum.org/egf17/egf17-webcast/webcast-2017/

I den säger personen som presenterar att skulddelen av finansieringen kommer att spikas mitten av maj, så där är en närliggande kicker för aktiekursen. Därefter kommer resterande del att spikas i någon form, jag tror royalty.

Att detta sker inom snar framtid är extra intressant eftersom aktiekursen igår stängde över den fallande motståndslinjen som sträcker sig tillbaka till 2003 (OBS behöver stänga över sista dagen i april för confirmation):

Ett något intressant sammanträffande är att guldpriset, exakt samma dag stängde över sin motståndslinje i en formation som sträcker sig tillbaka till 2011: https://www.tradingview.com/x/TtV5z7IA/

Bitarna börjar alltså falla på plats. Men inte nog med det, senaste veckorna/månaderna har bolag runt omkring Victoria Gold stigit kraftigt i värde, se t.ex Zonte Metals upp 400% sedan januari, Blind Creek upp över 200%, Banyan Gold upp över 100%, det är definitivt något på gång här.

Största nyheten är att världens största guldbolag Barrick Gold valt att investera potentiellt $50 m i grannprojektet som ägs av ATAC Resources, den nyheten kom den här veckan:

http://www.cbc.ca/news/canada/north/atac-resources-yukon-investment-1.4063961

Hela den här regionen kring håller på att hettas upp och Victoria Gold är i centrum och det är bara början av en ny investeringsvåg. Om världens största guldbolag kunde tänka sig att ge sig in i grannprojektet som inte är i närheten av att ha en producerande gruva, hur värderar de då Victoria Gold? Vi har en enorm mängd kapital som sitter vid sidan och kommer att vilja gå in här, det är därför skyhöga värderingar för projekt som Eagle inte är svåra att se.

Allt detta är imo extremt positivt för Victoria Gold som kommer gå in i sin mest intressanta period någonsin kommande månader.