Geologix nere vid 5 cent och en utspädning på ca 200 k aktier ger ett marknadsvärde på ca C$10 miljoner. Ett såpass lågt marknadsvärde indikerar en närliggande konkursrisk, för den kommer inte i närheten av det underliggande värdet i bolaget. För den som inte minns ligger NPV efter skatt vid $169 miljoner.

Så frågan är, är Geologix nära konkurs? Vi fick nyligen svaret på den frågan. 22 juni stängde bolaget en finansiering på $1.2 miljoner, som håller bolaget på fötterna i ca 1 års tid. Ingen närliggande konkursrisk mao. Vid denna finansiering deltog även flera av bolagets ledning, där de med egna pengar köpte aktier i bolaget:

Insiders: George Brack, 1.7 million; Gillian Kearvell, 500,000; Kiran Patankar, 450,000; Randy Smallwood, 1.67 million

Drömläget för värdeinvesteraren, det händer inte ofta att man med så goda odds (enorm uppsida, ytterst begränsad nedsida) kan köpa aktier till konkursvärderingar. Oavsett utfall, är det här den typ av kort som ska spelas när de finns tillgängliga.