Senaste tidens negativa utveckling för ädelmetallsaktierna har gjort att flera nya bolag dykt upp på min köpradar. Några av dessa kommer jag att köpa kommande månader om HUI går in i ett “fritt fall” som vanligtvis sammanträffar med större bottnar. Jag ser potentialen för ett sådant fritt fall som stor baserat på hur graferna ser ut just nu.

De två som tilltalar mest är First Majestic och Yamana Gold, båda dessa är “enkla pengar” vid de här nivåerna imo, frågan är bara hur djupt de ska falla innan sektorn vänder uppåt. Yamana Gold har fallit tillbaka till nivåerna där den låg tidigt 2016, eller 2004:

Min förhoppning är att kunna plocka Yamana Gold kring $2/aktie eller lägre. First Majestic är en sån aktie som kan börja stiga plötsligt helt oväntat, allt handlar om silverpriset. När silverpriset började stiga 2016, från ca 13 till 21 gick First Majestic aktien upp med över 600 procent. Från toppen förra sommaren har aktien fallit tillbaka med ca 60 procent och ser nu att överreagera på nedsidan, liksom den gjorde på uppsidan förra sommaren, från extremt till extremt. Drömscenariot är att kunna plocka in First Majestic kring $7.

Andra aktier av intresse, med högre riskprofil (det jag föredrar): Självklart Geologix, vid sin nuvarande konkursvärdering, och Silver Bull Resources. Oklart hur mycket mer dessa ska ner, de ser hyffsat färdiga ut på nedsidan (OBS, allt kan hända).

En bubblare är Gold Resource Coroporation, den är under bevakning med en väldigt attraktiv graf. Skulle även Wheaton Precious Metals gå in i fritt fall och nå under $15 är jag en köpare.