Guldpriset bryter med stor sannolikt ut den här månaden då det just nu handlar väl över den negativa trendlinjen (OBS, stängningskursen torsdag nästa vecka avgör). Om detta utbrott blir verklighet är det viktigaste tekniska signalen sedan guldet bröt upp ur sin omvända HS formation september 2009. Som vanligt värt att påminna om att TA i en riggad marknad är inte något som ska användas som beslutsunderlag.

Guldaktieindex hade en intressant stängningskurs igår, det ser ut som att indexet är redo att testa motsvarande nivå som guldet just nu brutit över, även om det är en bit kvar. Om guldpriset bryter ut så står vi inför en ny uppgång i guldaktierna med flera gånger hävstång mot guldpriset? Förmodligen.

Silverpriset har under längre period handlats inom en kilformation som stängs i augusti, priset måste välja om det ska bryta upp eller ned i september:

Rent tekniskt blir september en väldigt intressant månad, fundamentalt har alla bitar varit på plats länge. Kanske är det dags för nästa fas? Håller tummarna och fortsätter att köpa.