Det har varit en lång, lång väntan, äntligen är konstruktionsfasen igång. Victoria Gold kommer att vara ett producerande guldbolag q2 2019, det är väldigt bra nyheter. Samtidigt börjar projektets sanna potential visa sig, det verkar som att var bolaget än borrar träffar de guld, inte bara Victoria Gold, men grannar som Atac Resources och nyligen Banyan Gold. Zonte Metals väntar på resultat inom kort och Blind Creek jobbar på att 43-101 klassa sin närliggande zink/silvertillgång.

Det är inte svårt att se denna region bli den hetaste inom hela guldsektorn när guldpriset väl tar nya kliv uppåt, detta i kombination med att sitta på ett bolag som är i konstruktionsfasen är ett recept för succé. Med produktionsstart q2 2019 och tusentals meter borrresultat innan dess, vad kan tänkas hända med kursen fram tills dess?

Ett annat bolag som gått från konstruktion till produktion i Kanada är Osisko, de gjorde Victorias resa kring 2008, Osisko nådde 16 cad ett år före produktionen startade, mao nådde bolaget sin peak redan ett år före. Om Victoria Gold gör något liknande så ska fullt värde räknas in redan q2 2018. Med ett cash flow vid nuvarande guldpris på flera hundra miljoner väl i produktion och en antagen värdering kring 10x cash flow bör värderingen isf hamna på några miljarder, därav min prognos om 5 cad (2,5 miljarder börsvärde) inom ett år.

Detta är bara en bild av vad som kan hända, Osisko gjorde sin resa i en bull market, huruvida Victorias konstruktion sammanfaller med en ny bull market återstår att se. Men för den som är positivt lagd till guldmarknaden är aktien attraktiv, med potential om 10x inom ett år eller mer. Personligen ser jag $3,500 guld 2020 som möjligt best case, om det sker och 10x cash flow gäller så är det kurser jag bara kan drömma om som är möjliga baserat på fundamenta.