I augusti i år bröt guldpriset ut ur sin negativa trend som startade 2011 men har sedan fallit tillbaka och ser nu ut att testa tidigare motstånd från ovan. Det tidigare motståndet är nu ett viktigt stöd så nivån bör bevakas och kommer sannolikt att testas ganska snart. Stödnivån ligger kring 1220-1230: https://www.tradingview.com/x/6paQdUxQ/

Kan en ny bottennivå vara nära? Mattias skrev nyligen att tidigare bottnar sammanfallit med FEDs räntehöjningar:

Kikade på senaste två årens tax-loss selling för HUI-bolagen. 2015 var lägsta punkten 17:e december och 2016 var lägsta punkten den 15:e december. Båda var 1-2 dagar efter rate hike om jag inte minns fel. Rate hike 13:e december i år, så vi kanske bottnar 14-15:e december i år ifall mönstret repeteras?

Och ikväll kommer just detta FED-besked som Mattias pratar om. Om mönstret upprepas kommer guldpriset att bottna den här veckan, kanske efter en panikdipp ner till stöndnivån i grafen ovan?