Som om det inte fanns nog om positiva signaler för silverpriset, enligt Bracken på tradingview.com är den 30 år stora cup & handleformationen inne i sin slutliga fas. Se mer om formationen här: This is the trade to end all trades

Handlen i formationen som har byggts sedan koppen blev klar 2011 har nu bottnat och priset är på väg mot $50 där den färdigställs. Botten sattes redan 2016, men det är nu tydligt att en upptrend skapats som kan ses i Brackens senaste charts:

 

Problemet för mer kortsiktiga investerare är att de inte ser detta i sina inzoomade grafer. Inte nog med att silverprisets fundamenta är tokbra, det har den mest positiva tekniska setup:en kanske någonsin. Det har tagit över 30 år att skapa denna graf och vi kommer ganska snart få uppleva färdigställandet av den och det som följer.