Geologix är tillbaka nära samma nivå där den vände i slutet av 2015, är det dags att gå in igen? Senast den var här nere tiodubbla den kursen på bara ett halvår. Kan den stå inför något liknande nu? Jag tror det, men är också medveten om att de kan gå i konkurs.

Kursen har gått ner mycket, men det har också resten av sektorn gjort, så frågan är: är nedgången bolagspecifik? Jag tror inte det. Många peers har rört sig nästan identiskt med GIX kursen. Om nedgången bara är en reaktion på resten av sektorns rörelser och sektorn står inför en potentiell vändpunkt, borde man köpa aktier.

Geologix i en stigande marknad har historiskt varit väldigt bra, men de står nu inför några problem: De behöver pengar. Geologix har som så många andra väldigt lite pengar kvar och behöver ta in pengar för att överleva, samtidigt tänker de göra en omvänd split 10:1. Det kan bli stor utspädning innan de kommer på fötter igen, så jag räknar med att aktiestocken kommer öka med minst 50% kommande 6 månader.

Fundamenta om vi bortser från pengarna är fortfarande top-notch, med kopparpris som sätter rekordnivåer sedan kraschen och ett guldpris som ligger väldigt högt i pesos. Så om pengabiten kommer på plats i en stigande marknad är det inte svårt att se den här aktien göra en 10x uppgång igen, why not?

Grafen är totalt slaktad och de flesta har sannolikt gett upp vid det här laget. Är det inte då man ska gå in? Svaret är ja om man gillar VÄLDIGT hög risk och kan acceptera att förlora hela insatsen. Det kanske inte är dags att gå in tungt i Geologix, men den har definitivt plats som krydda i en diversifierad högrisk portfölj, det kan bli väldigt snabba pengar om marknaden vänder, mer än många peers.

Geologix Explorations

Slutligen en liten spekulation:  För några år sedan köpte ett bolag (Catalyst Copper) med Richard Warke i ledningen upp Geologix grannprojekt, La Verde. Detta projekt ligger nu idle i Equinox Golds projektportfölj. Då Equinox Gold fokuserar på guld främst tror jag att de kommer göra en spinout av La Verde, eller kanske sälja det till Richard Warkes nya skalbolag Amor Minerals. Kanske håller Warke nu även ett öga på Geologix efter försäljningen av Arizona Mining? Det är min spekulation, att Warke kommer att lägga ett bud på Geologix runt 10 cent (eller nått). Kanske långsökt, men möjligt, och logiskt.