Aktiekursena för silverbolag fortsätter falla från toppen i mitten av 2016, inte bara Silver Bull, alla silverbolag faller i värde (bortsett från Silvercrest). Silver Bull är ett av få bolag som ligger på exakt samma nivå som den gjorde för 12 månader sedan, de flesta silverbolagen är ner mycket under samma tidsperiod. Under denna period har mycket hänt, och allt är i mina ögon väldigt positivt för bolagets framtid.

Nytt fynd av sulfidzoner med väldigt höga halter zink, silver och koppar m.m, såpass lovande fynd att de lockade till sig ett av världens största gruvbolag South 32 som partner villiga att investera upp mot $100 miljoner i projektet. Efter en händelserik första halva av 2018 har det varit knäpptyst i andra halvan och där är vi nu. Sedan i juni har inga nyheter släppts samtidigt som aktiekursen fortsatt ner med resten av marknaden.

Min tro är att South 32 har lagt senaste månaderna till att göra stora mängder DD för Sierra Mojada, och planerar utifrån den DD:n hur planen ska se ut för kommande exploration. Fortsatta provborrningar kanske redan pågår, jag har ingen aning. Vad jag vet är att South 32 vet vad de sysslar med och jag har full tillit att de gör det bästa för att maximera projektets potential.

Det är därför jag fortsätter att köpa aktier i Silver Bull Resources, jag vet att den fallande kursen INTE är bolagsspecifik och att fundamentan blir bättre för varje månad (derisking). Allt som krävs för att kursen ska explodera imo är vändning för silverpriset och den vändningen kan ske när som helst nu.