Nyligen blev jag blivit tipsad av en läsare att Strategic Metals ligger precis på en stödlinje som sträcker sig hela vägen tillbaka till 2002. Vem bryr sig? Inte bara kan det visa sig vara ett bra läge att gå in i aktien den här månaden, men det kan vara ett tecken på att hela sektorn kommer att bottna den här månaden.

Bara vid fyra tillfällen sedan 2002 har aktiekursen handlats vid stödlinjen och alla dessa tre gånger har varit bottnar eller starten på uppgångsfaser. I grafen nedan (klicka på bilden för att se full storlek) jämför jag Strategic Metals (grön linje) med GDX (rosa linje).

Strategic Metals (grön), GDX (rosa)

Linjen nåddes och bröts tillfälligt med stängning över på månadsbasis exakt vid botten 2008 och botten 2016. Mao har den här linjen varit en PERFEKT indikator på bottnar i PM sektorn sedan 2008. Och nu i november 2008 handlas aktien vid exakt samma punkt vid stöndlinjen.

Finns det en risk att Strategic Metals bryter stödet den här månaden eller kommande månader? Och isf är det inte det ett dåligt tecken för pm-sektorn? Här är min syn på läget, här är data över Strategics marknadsvärde vs tillgångar (cash & tillgångar)

Marknadsvärde vid 32 cent: C$29 miljoner
Bolagets kassa: C$29 miljoner
Substansvärde: C$29 miljoner

Korrigerat* Substansvärdet är vid nuvarande aktiekurs är lika med marknadsvärdet, det ger noll värde för alla projekt som bolaget har i sin portfölj. Det är mao väldigt stor sannolikhet att aktien bottnar här, vilket isf intressant nog skulle kunna visa sig vara tredje gången som aktien bottnar exakt vid stödlinjen.

Strategic är ett av de mest välskötta explorationbolagen i hela sektorn. Att aktiekursen har tryckts ner så här lågt visar att vi är vid en extrem punkt som kanske inte kommer gå mer extrem (kan den det?). Kanske befinner vi oss just nu vid en ny historisk bottennivå i pm-sektorn? Och om så är fallet, kan Strategic Metals på nytt nå motståndslinjen (100 bagger)? Maybe.