En av de aktier jag ångrar att jag inte köpte i slutet av 2015 är Coeur Mining. Efter panikförsäljning nådde aktien 1,66 i december 2015, för att sedan rusa hela vägen till 16,4 på bara sju månader. Det är 1000% ökning på lite mer än ett halvår i ett bolag som producerar närmare 40 moz silver/år.

16,4 visade sig vara toppen och sedan började en ny lång nedgång för Coeur och resten av sektorn. Idag är aktien tillbaka i ‘panic mode’ och handlas just nu till 4,10, vilket motsvarar ett marknadsvärde på ca 700 miljoner. Det finns en väldigt stark stödnivå strax under 4 (se markering i graf nedan), som kanske kommer att visa sig vara den slutliga botten.

Aktien har legat i en massiv negativ trend sedan 80-talet, någon gång ska det väl vända? Allt hänger på silverpriset som just nu ligger lite under bolagets snittkostnad per oz. Men med 100 m i kassan och en kreditlina på 80 m är det inte någon närliggande konkursrisk.

OM silverpriset skulle vända som det gjorde 2016 kommer aktien sannolikt bli en ny raket. Jag har inte köpt några Coeur ännu men funderar på att göra det kommande två veckor.