Världens största börsindex, S&P500 ligger vid ett läge som normalt sett är startskott för en stor korrektion. MACD-indikatorns nuvarande mönster, där den gått från stigande trend till att peka nedåt har bara setts till vid börsraset 1987, 2001, 2007 och 2015 (om det räknas som ett ras, en liten korrektion iaf). Se graf (klicka på grafen för full storlek, går ej att se ordentligt annars):

Lägg därtill att MACD-indikatorn är mer överköpt än någonsin den här gången. Står vi just på peaken inför nästa stora börsras? Kanske, mönstret finns åtminstone där. Eller så är signalen “fake” precis som 2015, där börsen vände upp snabbt. Samtidigt ligger guld & silver vid de mest översålda nivåerna någonsin utan att ha sett någon märkvärd återhämtning. Drömscenariot är ju att börsen rasar samtidigt som ädelmetallsrelaterat skjuter i höjden. Vågar man hoppas på ett sådant scenario?