Bara-bra skrev följande till mig på tradingview ang Orions stora köp i Victoria Gold:

hej Dave! Vad vet du om Orion Finance? Om dom siktar på att köpa upp Victoria är det väldig proffsigt gjort utan att kursen far iväg upp. Det är inga småpengar de satsat so far juni/juli och verkar ha hur djupa fickor som helst. Skulle inte förvåna mig iaf om de kommer med ett uppköpsebjudande när om volymerna minskar på säljsidan. På ngt sätt verkar handeln riggad o i samarbete med säljarna

Mitt svar:

Jag vet inte mycket om Orion men misstänker är att det är Rothschild. Anledningen till att de tog in just Osisko var kunskpen om att bygga en gruva i kanada, nu när den biten är på plats tog Orion över helt. Det skulle förvåna mig lite om de låter bolaget bli helt uppköpt. Varför? För jag tror enda anledningen till att Eagle ägs under ett litet bolag är för att undvika problem med lokalbefolkningen likt det vi sett med Newmont i NWT Kanada. Detta är dock bara spekulationer från min sida, ett uppköp kan mycket väl bli av, särskilt med tanke på bolagets värdering imo.

Vad tror ni? Kommer VIT bli uppköpt? Varför, varför inte? Till vilket pris?