Som jag sagt tidigare verkar S32:s strategi vara att ta reda på hur stor potentialen kan vara vid Sierra Mojada, och därmed borrar långt i från känd mineralisering. I resultaten som släpptes i juni kan vi se hur de medvetet placerade borrriggarna där mineraliseringen kan tänkas ha sin gräns:

https://i0.wp.com/silverbullresources.com/site/assets/files/5951/2019-06-19-svb-nrf2.jpg

Som ni kan se i bilden borrade alla hål i den nordligaste delen av tillgångens trendkanal, placeringen av B19003 visar att de ville veta var gränsen går då hålet inte placerats innanför trendkanalen. Det är därför dessa hål säger mer än vad marknaden verkar förstå. Dessa hål var inte placerade för att presentera fantastiska hål, de var till för att se var gränsen går. Resultaten visar att mineraliseringen sträcker sig ytterligare 950 meter och var kanten går då B19003 visade noll mineralisering. Det positiva i detta som jag först inte förstod är följande kommentar:

“Our interpretation of the results is that the drill holes clip the very northern edge of the main trend of Sierra Mojada deposit, and the guts of the system still lies to the south, untested.”

Kärnan i mineraliseringen ligger alltså söder om dessa hål inom trendkanalen och det är med stor sannolikhet DÄR de fina hålen kommer att borras. Om man tar hänsyn till att dessa hål bara är den yttersta gränsen av tillgången säger det en hel del av vad som kan ligga söder. OCH vi vet fortfarande inte hur långt den här trenden sträcker sig i den riktning de borrade. Försök förställa dig hur stort det här systemet kan vara… Tänk också på att det är åt det andra hållet i den här trenden som de riktigt fina sulfidhålen borrades förra året.

Samma sak gäller resultaten som släpptes 29 juli, hålen placeras medvetet i syfte för att se var gränserna finns:

Bara två av hålen som borrades är nära historiska mine shafts, och som vi kan se är det hålen nära shafts som ger riktigt bra resultat. Samtidigt ger B19006 t.ex som är 300 meter ifrån historiska mine shafts sämre resultat, men det viktiga från B19006 är att mineralisering sträcker sig 300 meter utanför historiska shafts. Om historiska shafts är en indikation för bra mineralisering har vi potentiellt ytterligare över 600×400 m mineralisering vid Palomas Negros, som om huvudtillgången i sig inte hade tillräckligt stor potentiel.

Kontentan är att första rundan av hål som presenterats är extremt positiva för SVB-ägare även om inte “marknaden” förstår det ännu. Potentialen är skyhög och de lovande hålen har inte ens börjat borras.