Det är inget snack om att många silverbolag haft fina kursuppgångar senaste månaden, men man måste ta hänsyn till att detta är från konkursnivåer i många fall. Uppgången hittills kan ses som en återhämtning från en extremt översåld nivå, men det kan inte klassas som en ny bull market. Rent tekniskt finns det en tydlig trendlinje i silveraktieindexet (SIL) som måste brytas innan vi kan börja kalla det för en ny bull market, se graf:

Som ni kan se har indexet ännu inte brutit upp ur den fallande trenden vilket också betyder att det roliga inte ens har börjat. Så det är fortfarande tålamod som gäller för de som investerat i silveraktier, silverpriset behöver sannolikt bryta över $20 innan det börjar stiga på riktigt.

Bolag som Hecla & Fresnillo är fortfarande kvar på historiskt låga nivåer, medan bolag som First Majestic återhämtat sig en hel del. Hur dessa bolag kommer prestera i en ny bull market är ännu ej klart. För dem som sitter på Silver Bull Resources är det viktigt att förstå att bolaget ej har brutit sin fallande trendlinje heller, som precis som SIL sträcker sig tillbaka 10 år. Mao, roliga har inte börjat. Vi är fortfarande i en negativ marknad och det vi sett hittills är INGENTING.

Den stora frågan är hur fort det kommer gå när det väl släpper, jag har visat att silverpriset kan nå $30-50 före nyår om guldpriset fortsätter sin trend som i nuläget siktar på ATH vid nyår. Silveraktierna vid ett sådant scenario kommer bokstavligen explodera, särskilt juniorer som Silver Bull Resources, Discovery Metals, Metallic Minerals mfl.